Knoopwijzen voor zwangeren

23 mei 2017, Commentaar: Reacties uitgeschakeld voor Knoopwijzen voor zwangeren
Wanneer:
3 juni 2017 @ 09:30 – 16:30
2017-06-03T09:30:00+02:00
2017-06-03T16:30:00+02:00
Waar:
Yoga Surya
Willem Marisrade 2
2908 CG Capelle aan den IJssel
Nederland
Kosten:
130
Knoopwijzen voor zwangeren @ Yoga Surya | Capelle aan den IJssel | Zuid-Holland | Nederland

De groeiende buik, de belasting op de rug, buikspieren en de bekkenbodem kunnen de zwangere aanzienlijk hinderen tegen het einde van de zwangerschap. De draagdoek kan worden ingezet om de houding te corrigeren en zo de boven-, midden- en/of onderrug te ontlasten. Met het aanbieden van deze cursus hopen we het dragen van de buik te vergemakkelijken en de symptomen te verlichten.

Wat kan ik met deze knoopwijzen bewerkstelligen?

  • ontlasting van de bekkenbodem
  • verbetering van rugklachten
  • ondersteuning van de buikspieren
  • oprichting van de wervelkolom
  • stabiliteit en evenwicht

Daarnaast komen ouders voor de geboorte al in aanraking met het thema “Dragen van mijn baby” wat het laagdrempeliger maakt om na de geboorte met de draagdoek aan de slag te gaan.

Na afloop van deze cursus kun je verschillende knoopwijzen voor zwangeren met een draagdoek aanleren aan een zwangere. Je kent de voordelen en punten van aandacht omtrent het gebruik van een draagdoek voor zwangeren.

Deze module wordt gegeven door Ramona Verwer, trainer van het Instituut voor Hechting. (Nederlands)

Over de cursus: Sonja Wermbter, van Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen Mainz (FTZB), is reeds veertien jaar bezig met het thema “dragen van kinderen”. Ze heeft haar eigen drie kinderen gedragen en heeft daarnaast intensief met baby’s en ouders gewerkt. Naast het hoofdkantoor in Mainz zijn er afdelingen in Zwitserland en Colombia. FTZB Mainz biedt diverse modules en cursussen aan naast de basis en vervolgtraining voor draagconsulenten. De cursus knoopwijzen voor zwangeren is er één van en bestaat al sinds 2003. Deze cursus wordt onder licentie in diverse landen door diverse draagscholen gegeven. Wij zijn erg blij met deze samenwerking en de exclusieve mogelijkheid om als Instituut voor Hechting deze aan te mogen bieden in Nederland en België.

Voor wie: Deze cursus is gericht op draagconsulenten van alle scholen, vroedvrouwen en therapeuten.

Inclusief: Koffie en thee, map met Nederlandstalige reader, deelnamebewijs, vermelding op de Fortbildungs und Trainingszentrum Babytragen Mainz website en toegang tot de Nederlandstalige Facebook groep behorende bij FTZB. We voegen je ook toe aan de kaart met alle FTZB consulenten op de Instituut voor Hechting website.

Exclusief: Iedereen dient zelf lunch mee te brengen.

Trainer: Ramona Verwer

Comments are closed.