Eerste Brusselse Draagwandeling

2 juli 2014
2 juli 2014, Commentaar: 0

Op 22 juni ging de EERSTE BRUSSELSE DRAAGWANDELING door in het Josaphatpark.
De Brusselse consulenten hadden goed hun best gedaan om veel mensen te mobiliseren: als we goed geteld hebben, waren we met 19 volwassenen, 18 kindjes, 1 hond, 2 draagpoppen, en twee kleine poppen in een poppendrager.

Een bijdrage van Myriam Drabs, consulente in Brussel:

Een aangename zondagse wandeling en picknick in mijn favoriete Brusselse park. schitterend weer, aangenaam gezelschap.
Eerst hebben we een eindje gewandeld, de ideale gelegenheid om kennis te maken en eens met iedereen te babbelen in een ongedwongen sfeer. Een paar mensen kenden mekaar al, maar hoe dan ook, met draagdoeken en baby’s als gespreksonderwerp is het ijs snel gebroken.

Ik was zelf heel blij om zoveel ouders terug te zien die ik kende vanuit mijn draaglessen en om te zien hoe ze ook echt in de praktijk hun kindjes dragen en hoe dat tevreden kindjes en ontspannen ouders oplevert.

Het was ook heel interessant om zoveel variatie te zien in hoe je je kindje kunt dragen: verschillende lengtes, kleuren en merken geweven doeken, allemaal anders geknoopt; ringslings, rekbare doeken, meitais, wrap conversions en voorgevormde ergonomische dragers in alle merken, maten en soorten; gedragen door lange en korte mama’s, papa’s en grote zussen; met baby’s, kindjes en zelfs poppen van verschillende groottes; op de buik, rug of heup en zelfs op buik en rug gelijktijdig. Een aantal mensen hadden meer dan één drager mee en wisselden na de picknick van draagwijze. Het leverde interessante gesprekken op en vergelijkingen tussen verschillende manieren van dragen, elk met hun eigen voordelen.

Na een tijdje wandelen, zijn we neergestreken op een grasveld om te picknicken. Op dat moment was er ook tijd om één van de aanwezige consulenten aan te spreken met specifieke vragen en eventueel samen kort een paar dingen uit te proberen of wat extra tips te krijgen.
Daarna zijn we nog samen terug naar het vertrekpunt gewandeld.

Volgend jaar rond dezelfde periode van het jaar, afspraak in een ander Brussels park!

Meer foto’s vind je op onze facebookpagina!

Comments are closed.